Kredoja e Apostujve

Une Besoj Ne Perendine…(ii)

Une Besoj Ne Perendine…(ii)

(Artikulli ne PDF) Edhe pse disa prej cilësive të tij, Perëndia tashmë na i ka bërë të njohura përmes veprës së krijimit (Rom. 1:20), cilësi si “fuqia e tij e përjetshme dhe hyjnia e tij,” njohja e Perëndisë përmes krijesës ngelet e kufizuar për shkak të natyrës së kufizuar të…
Lexo me tej...
Unë Besoj në Perëndinë…(i)

Unë Besoj në Perëndinë…(i)

(Artikulli ne PDF) Çfarë duhet të kuptojmë kur, së bashku me Kishën e të gjithë kohërave, deklarojmë “Unë besoj në Perëndinë...”? A mos është kjo thjesht një aleancë që ne deklarojmë me Judenjtë, Muslimanët, Hinduistët apo teistë të tjerë si ne, kundra ateistëve të kësaj bote? Apo mos ndoshta po…
Lexo me tej...
Unë Besoj (II)…

Unë Besoj (II)…

(Artikulli ne PDF) Besimi i vërtetë nuk është vetëm një njohuri e sigurt, me të cilën unë e mbaj si të vërtetë gjithçka që Perëndia na ka zbuluar neve në fjalën e Tij, por gjithashtu një siguri e patundur për të cilën Shpirti i Shenjtë punon në zemrën time me…
Lexo me tej...
Une Besoj…(i)

Une Besoj…(i)

(Artikulli ne PDF) Kur flasim për Krishterimin e vërtetë apo Biblik, ne me të drejtë e quajmë atë besimi i Krishterë dhe jo religjioni i Krishterë. Kjo jo pa qëllim apo arsye. Koncepti dhe praktika e besimit është në themel të Krishterimit të vërtetë sepse besimi është në qendër të…
Lexo me tej...
Kredoja e Kredove

Kredoja e Kredove

(Kredoja e Kredove ne pdf) Unë besoj në Perëndinë Atin e Gjithëpushtetshëm krijuesin e qiellit dhe të tokës; në Jezus Krishtin, Birin e tij të vetëm, i cili u mbars nga Fryma e Shenjtë, u lind nga Virgjëresha Mari, i cili vuajti nën Pontin Pilat, u kryqëzua, vdiq e u…
Lexo me tej...
Kredot e Katekizmat

Kredot e Katekizmat

Nga Leonard Doka Mbi Kredot...     Fjala kredo vjen nga latinishtja, qe do te thote “une besoj”. Kur Jezusi pyet Pjetrin “Kush besoni se jam une”, ky i fundit u pergjigj “Ti je Krishti, Biri i Perendise se gjalle (Mat. 16:15-16). Ajo eshte nje rrefim publik dhe deshmi publike. Ne Bibel…
Lexo me tej...