Krishtlindje

Një Bir Unik

Një Bir Unik

Gjoni dëshmoi për të dhe thirri duke thënë: “Ky është ai, për të cilin thashë: ‘Ai që vjen pas meje më ka paraprirë, sepse ishte përpara meje’”. 16 Dhe ne të gjithë morëm, prej mbushullisë së tij, hir mbi hir. 17 Sepse Ligji u dha nëpërmjet Moisiut, por hiri dhe…
Lexo me tej...
Dhurata e Papërshkrueshme

Dhurata e Papërshkrueshme

Krishti është dhurata e papërshkrueshme e Perëndisë dhënë njerëzimit. Kjo është deklarata e Apostullit Pal, dhe në fakt e tërë Biblës për Krishtitn. “Le të falënderojmë Perëndinë për dhuratën e tij të papershkrueshme,” (2 Kor. 9:15). Është një traditë e Krishterë që të shkëmbehen dhurata për Krishtlindje, dhe sot kjo…
Lexo me tej...
Njerez qe Humben Krishtlindjen

Njerez qe Humben Krishtlindjen

Në javën e parë të Qershorit të vitit 1944, Generali i famshëm Gjerman, Feldmareshal Erëin J.E. Rommel, i njohur ndryshe si “Dhelpra e Shkretëtirës,” po forconte fortifikimet mbrojtëse në bregdetin perëndimor të Francës, përfshi edhe Normandinë, fortifikime që ndërtoheshin kundra sulmit të pritshëm të Aleatëve Perëndimor kundra invazionit Hitlerian për…
Lexo me tej...
Dhuratat e Besimit

Dhuratat e Besimit

“...disa dijetarë nga lindja arritën...mbasi hynë në shtëpi, panë fëmijën me Marien, nënën e tij, dhe ranë përmbys dhe e adhuruan. Pastaj hapën thesaret e tyre dhe dhuruan: ar, temjan dhe mirrë.” (Mateu 2:1, 11) Mbretër-Bërës nga Lindja Historia e lindjes së Krishtit shoqërohet edhe me një ngjarje tjetër që…
Lexo me tej...
VJERSHË PËR KRISHTLINDJET

VJERSHË PËR KRISHTLINDJET

 Nga Rilindësi, Gjerasim Qiriazi Për shumë vjet, miq të dashur, Qofshi të paqësuar, Krishtlindjen me të ardhur Na kanë gëzuar. Sihariqe u kam prurë, Po dëgjoni me kujdes, Për të mos qenë më sëmurë, Po gjithë jetën me shëndet. Krishti, bir’ i Perëndisë, Shpëtimtar i njerëzisë, Duke zbritur këtë ditë,…
Lexo me tej...